13.9.13

disseny web per a mobils i tablets

La demanda de disseny web sensible amb els nous aparells electrònics com tablets, mòbils, està siguent més reclamada.

Adapting To A Responsive Design (Case Study)
Adapting To A Responsive Design (Case Study)


Això és fruit de que el trànsit de dispositius mòbils segueix creixent de manera increïble cada dia. 
Des 2012 , el trànsit web mundial procedent dels usuaris mòbils ha augmentat des 11,1-17,4%, segons Mashable .

+ Els observadors del mercat esperen que aquest s'expandeixi com creix a Àsia , Amèrica Llatina (Brasil, Mèxic, Argentina, etc) i Àfrica . 

+ Els llocs web que no estan dissenyats per a mòbils es quedaran en la pols endarrerit de la competència en poc temps. 

+ Els dissenyadors que volen mantenir la seva competitivitat també d'ajustar al aprendre a utilitzar i aplicar eines de disseny web que responen a les noves necessitats.

Adaptació de a la pantalla líquida web html5: 

No fa molt temps, els dissenyadors es van mostrar satisfets si els llocs es mostren igualment bé a tots els navegadors: Internet Explorer, Chrome i Mozilla Firefox a 960 píxels d'amplada en els escriptoris dels ordinadors. 

Però els usuaris d'Internet d'avui en dia volen veure els llocs web des de tots els dispositius disponibles: telèfons intel · ligents, iPad, tablets, ebooks, iPod, televisió d'alta definició, i fins i tot ara amb les  Google Glass , que crea nous problemes.

La opció existeix crear la web amb el fons variable de la major mida de la pantalla; amb la facultat de ser líquida, i així s'adapta a totes les circumstàncies, a tots els navegadors i dispositius.

Les pantalles comuns oscil · len entre menys de 400 píxels per a alguns telèfons , a més de 2.000 píxels per a monitors d'escriptori i Tv digital . 

Qualitat de la imatge:

Aquestes són tecnologies d'alta densitat de píxels, com la Retina Display d'Apple . IPads de tercera generació són similars en grandària als seus predecessors , però tenen el doble de la resolució . 
Així que les imatges que fem servir per a les websites i perfils de xarxes socials sempre hauran de tenir la màxima qualitat si es volen veure be a aquestes caracterítiques de visió digital, encara que això signifiqui més pes de la pàgina i costi una mica més carregar-se, i llogar un servidor amb més capacitat d'ús.

La velocitat:

Els dissenys web html5 tenen molts avantatges poden carregar menys lentamenti i contingut . Avaluar com manejar això és una cosa que els dissenyadors web necessiten conèixer i comunicar als clients .

Els administradors poden determinar on ve el trànsit mitjançant l'ús d'eines com Google Analytics , on la informació es pot veure sota l'Audiència > Mòbils > Descripció informe. 

En general , el trànsit no mòbil tendeix a ser major en llocs amb una orientació que no és local , mentre que el trànsit mòbil és més alta per a les empreses locals com restaurants.

Per als llocs amb trànsit mòbil pesat , especialment dels usuaris amb telèfons més antics que no tenen característiques més modernes de telèfons intel · ligents, no pot haver avantatges en anar amb la velocitat de càrrega ràpida. 

Per als programadors compromesos amb l'opció de resposta, del lloc web, poden tenir-ho en compte amb bones eines wireframing. Aquests li permeten desenvolupar i previsualitzar el disseny del seu lloc web, l'estructura de navegació i els elements interactius abans de comprometre a la codificació de ple dret i el contingut. 

Eines populars wireframing sensibles inclouen boostrap i Wirefy , entre moltes altres alternatives .

Properament el món del disseny web html canviarà gr`àcies a Edge d'Adobe, la seva suite de programes  al núvol, Creative Cloud sembla que guanyarà adeptes generalitzat entre els dissenyadors que utilitzen Dreamweaver . 

Per a una eina de disseny de codi obert , receptiu , fes un cop d'ull a la Fundació ZURB .

Tipografia fluida i responsable:


La tipografia és un element crucial del disseny web de resposta. 
El més adient és fer servir els estàndards de html que sempre es veuen correctament en tots els navegadors i dispositus: Verdana, Trebuched (de pal); i Courier, Georgia, (serifa).

Ara el contingut textual és el més important, per que posiciona en la cerca de paraules a Google, i a més fa que es carregui més ràpidament una web, si és text directe, que no estar a una imatge, video, etc.

Els llibres electrònics, textos, presentacions, animacións amb text multimèdia hauràn de ser puntuals i adeqüades per a tablets sense flash (gif animat, etc).

(En aquesta categoria , la crema de la collita actual és Typecast , aclamada com la 2013 Game Changer of the Year per portar el text respon a nous nivells ).

Les tipografies estàndards de Google ara esperen que el contingut " per sobre del plec " per carregar en els dispositius mòbils en un segon o menys . 

Això fa que sigui imperatiu per als dissenyadors provar els temps de càrrega del lloc, reforçant quin laboratori d'assaig és sempre una bona pràctica . 
Una varietat d'eines gratuïtes i premium de proves sensibles estan disponibles:
Am I Responsive, BrowserStack, CrossBrowserTesting, and Responsive Design Testing.


@lutxana

font:

http://www.andysowards.com/blog/2013/the-right-design-for-mobile-and-tablets/

+ info
http://www.andysowards.com/blog/2012/30-responsive-web-design-tutorials/

12.9.13

Desenvolupa la teva marca personal


Millora la teva marca personal: 

Creant la teva Marca Personal  pots preguntar-te 

Quina és la forma en què vols desenvolupar el teu projecte personal professional?

Estàs desenvolupant-te, oferint els teus serveis i/o productes, el teu projecte de manera correcta a Internet?

Per arribar a l' èxit professional amb el teu projecte i sector tu ets la imatge principal sempre, una emprenedora, i no només un representant de vendes o una simple distribuïdora.

Per construir una marca personal al voltant de tu mateixa hauràs de conectar amb el teu sector específic i amb la resta del món a través de les diferents eines que ens ofereix Internet:  

Creant perfils i pàgines, i continguts interessants: 

+ xarxes socials horitzontals: Facebook, Google +, Twitter, etc.

+ blogs del teu sector, amb opinió professional personal, a Blogger, Wordpress, perfil i grups de Linkedin, 

+ foros especialitzats i generals, etc.

+ anuncis gratis i de pagament, per paraules clau, a Facebook, Google, websites, foros, etc.

Abans de començar, vull fer-te un examen de consciència i tenir clar qui ets i on vols arribar, i que el que has d'oferir sigui únic:


1. Has de ser professional i presentar una imatge professional amb tot el material de publicitat i contingut corresponent i actualitzat: imatge corporativa (tarjetes, flyers, cartelleria, catàleg, merchandissing, etc). Website, blog, perfils xarxes socials, campanyes per temporades anuals planificades, continguts planificats per un any en els teus perfils, 
Recorda que tu ets una professional, i hauràs de començar a actuar com a tal.


2. Sempre heu d'utilitzar una fotografia professional en els teus llocs web i perfils de xarxes socials en els que hagis publicat contingut. Les persones es relacionen amb la teva imatge, que és el més semblant a conèixer el que ofereixes i a tu mateixa, així que has de donar una bona impressió.

3. Sempre afegeix valor als teus lectors, públics, etc; el que significa proporcionar informació útil i de qualitat, ben explicada i accessibel. 
No tinguis por de regalar el teu coneixement de forma gratuïta. Així és com la gent et pot arribar a conèixer.

4. Crear sempre anuncis i continguts que aportin valor i siguin de referència, originals, diferenciadors, emocionants, captadors, en el teu sector i públics. No crear anuncis barats estil de correu brossa. Això és sempre un desviament i es desenvolupa una marca negativa per a tu mateixa.

5. Sempre pensar en positiu i intentar millorar en cada entrebanc o pas, encara que sembli en falç t'ha d'aportar per apendre. No llançar teva oportunitat en cada oportunitat que tinguis (això garanteix a perdre el negoci.)

6. Sigues tu mateixa. La gent sempre es dóna compte quan estàs fingint i és poc atractiu i poc eficaç.
Ser natural et fa propera, et fa humana i així també la gent pot captar la teva essència més emocionalment.

El que és important és trobar el temps per pensar sobre com vols presentar-te davant el món. 

Ets honesta i fiable? Has de ser les dues coses fonamentalment.

+ font:
http://www.planemprendedor.com/6-consejos-para-desarrollar-tu-marca-personal/

10.9.13

com fer un concurs a les xarxes socials


Com fan les marques concursos a les xarxes socials?

Primer s'han de tenir clars els objectius que volem aconseguir al fer un concurs i perquè el volem fer a través de les xarxes socials.

L'objectiu generalment més habitual és donar a conèixer un nou producte i per fidelitzar nom de marca.

Les xarxes socials son eines que ofereixen un efecte amplificador a nivell global de una informació i de manera gratuïta .

Els anunciants semblen decantar-se per la immediatesa de Twitter, les xarxes de moda en cada moment, com és el cas ara de Instagram i la xarxa de xarxes: Facebook, on gairebé tothom te un perfil creat, i fa servir també més gent i més variada, siguent així la xarxa que actualment encara aconsegueix més èxit en la comunicació online de social media, i per tant adient per captar participants pel teu concurs.

1. Selecció del tipus de concurs:

En funció de l'objectiu els anunciants i de l'anàlisi del teu públic objectiu:

 • Sortejos , si busquem aconseguir nous seguidors o incrementar la seva llista d'adreces de correu,  per fer servir després a l'envianment periòdic de Newsletter.
 • Cupons i ofertes , si el seu objectiu és crear vendes de manera immediata.
 • Concursos on els participants competeixen amb un material creat per ells , per generar engagement , concursos de fotos, amb hastag #, continguts textuals, videos, etc, que també generaràn contingut específic del tema entorn a la marca i així es deixarà rastre ideal per pujar el posicionament SEO natural de la web que es desitji potenciar.

2. Decidir quin serà el premi:

El premi haurà d'estar relacionada amb el negoci de l'anunciant per crear awareness i que l'usuari no oblidi a l'empresa després del concurs, i suficientment interessant per que la gent s'engresqui a participar i a votar.

3. Configuració del concurs:

Creant un tweet hastag # especial amb una descripció simple però atractiva i mostrant una fotografia del premi .

+ Un enllaç ha de conduir a una pàgina web bàsica (landingpage) amb un formulari de registre també simple, amb un camp per introduir l'adreça de correu electrònic i un botó per entrar.

Per concursos de creació de material propi per part dels usuaris les marques poden incloure un camp de càrrega .
És recomanable incloure en la pàgina també botons per compartir el concurs en xarxes socials .

5.  Promoció del concurs:

Durant el temps que duri: que ha antecedir al creixement orgànic gràcies als participants que comparteixin els enllaços .

Alguns mitjans són:

 • mailing
 • xarxes socials
 • banners
 • anuncis a Twitter
 • anuncis a Facebook
 • Google Adsense
 • anuncis gratis (loquo)
 • foros
 • blogs especialitzats
 • registre del concurs en pàgines de concursos en línia, com Easypromos, etc.


6.  Monitoritzar el concurs:

Veure en què millorar ha eines com:
 • Google Alerts: seguiment de les mencions al teu concurs a internet.
 • Wishpond campaign reporting: que ofereix informació en temps real sobre visites , entrades i bounce rate , i l'eina de monitorització de xarxes socials.
 • Hootsuite: configura el seguiment de hashtags , mencions i retweets.
 • Google Analythics: implementat a la landingpage, per fer seguiment dels cliks, entrades, visites i registres.
7. Entrega del premi: fidelització de participants.
 • Un cop el concurs ha acabat, es publica l'entrega del premi al  guanyador/a..
 • Cal continuar amb la promoció a Twitter, Facebook, Instagram, etc;  i donar a conèixer a la xarxa social al guanyador.
8. Seguiment comunicació creant més expectativa:
 • Comunicar els plans de crear nous concursos en el futur per mantenir els participants interessats.
 • Enviar un correu electrònic personalitzat als usuaris que no han guanyat per convertir-los en clients reals.
Eines:

Tweets Win: adjudica premis de forma aleatòria entre seguidors que retuitegen un text.
Twitrand
ITwett2Win: permet crear concursos de fins a tres preguntes.
MySort: que serveix per fer sortejos sense moltes condicions.

font:
http://www.prnoticias.com/index.php/marketing/1129/20124128
http://doovive.com/5-herramientas-gratis-concursos-twitter/

5.9.13

eines de monitorització de social media gratis

Màrqueting a Xarxes Socials

La monitorització és un dels deures que fan perdre més temps per a tots els que ens dediquem de manera professional a la tasca de #socialmedia . 
L'èxit de la presència en les xarxes socials  depèn de les activitats i campanyes de comuniació que hi accionem i dissenyem per a elles, i també en  l'avaluació de l'èxit i així de la resposta dels l'usuaris/es a aquestes activitats.
Les eines adequades per fer una bona tasca de monitorització en els #socialmedia solen ser gratuïtes, que cal conèixer per estalviar energies:

1. Mention.net: es tracta d'una aplicació que llista continguts de temes de les xarxes socials, procedents de Facebook , Twitter , Flickr i Instagram 
2. Socialmention.com:  és una eina que permet rastrejar paraules clau en la major part de plataformes 2.0 , que posa a disposició de l'usuari diversos filtres i ofereix diverses unitats de mesura . Els resultats poden rebre a través de SMS i de serveis RSS .
3. Google Trends: permet fer cerques avançades utilitzant determinades paraules clau i comparar resultats en diferents regions , categories , espais temporals i serveis web .
4. Google Alerts: aquest popular servei de Google ofereix a l'usuari la possibilitat de rebre avisos de cerques i continguts de paraules clau, a través de l'email o del RSS resultats actualitzats procedents de webs de notícies , blocs i fòrums .
5. Technorati: és una dels cercadors de blocs més importants . Altres serveis similars són , per exemple , BlogPulse , Google Blogsearch i Twingly .
6. Boardreader.com: es tracta d'un motor de cerca per fòrums d'internet .
7. Twazzup: és una aplicació que rastreja Twitter i mostra els principals " influencers " a la xarxa de microblogging i els links més populars.
8. Open Facebook Search: possibilita la recerca de contingut públic a Twitter.
9. Facebook Insights: subministra al propietari d'un perfil a Facebook estadístiques i fins i tot dades demogràfiques de les persones que visiten la seva pàgina .
+ info:
font:
http://www.socialblabla.com/9-herramientas-gratuitas-para-monitorizar-las-redes-sociales.html

@lutxana